Skip to content
Europa

Criza energetică în Europa: Franța interzice încărcarea mașinilor electrice în timpul zilei

nissan.co.uk

Compania franceză de stat RTE (Réseau de Transport d’Electricité) a lansat recent noul plan național de reducere a consumului de energie electrica in aceasta iarna, principalii consumatori fiind sancționati dur. Printre ei se află posesorii de mașini electrice.

Pentru că nu pot să introduce restricții de consum pentru industrie, francezii s-au gândit să restricționeze accesul populației, mai ales a celor care dețin mașini electrice, potrivit autolatest.ro

pret energie electrica 2022, pret kwh dupa plafonarea de 255 kwh, autolatest, cat te costa masina electrica pe luna, consum kwh masina ev, factura masina electrica 2023, pret kwh dupa plafornare, furnizor anulare plafonare pret

Daca nu poți să oprești industria mare consumatoare de energie electrica pentru a nu intra in recesiune, treci automat la consumatorul persoana fizica care trebuie sa reducă cu 50% consumul lunar.

Sunt vizați in special cei care au mașini electrice care nu vor mai avea voie sa alimenteze într-un anumit interval orar.

Cum se aplică această limitare?

În primul rând, trebuie spus ca statiile de incarcare electrice publice sunt oprite conform RTE (Réseau de Transport d’Electricité) in intervalul 0.8-13.00 si 18.00-20.00, iar daca te-ai gandit ca poti alimenta linistit acasa te inseli.

Sistemul energetic este extrem de bine pus la punct, respectiv compania de electricitate stie in real time ce consum are fiecare casa, iar daca masina electrica este alimentata acestia vor putea sanctiona proprietarul individiual fara nici cea mai mica problema.

pret energie electrica 2022, pret kwh dupa plafonarea de 255 kwh, autolatest, cat te costa masina electrica pe luna, consum kwh masina ev, factura masina electrica 2023, pret kwh dupa plafornare, furnizor anulare plafonare pret

 

Aceasta sanctiune vine prin triplarea tarifului la enegie electrica pentru cei care nu asculta de RTE (Réseau de Transport d’Electricité), sau mai rau prin incetarea furnizarii energiei electrice spre consumatorul respectiv in acel interval orar.

Daca Franta va avea probleme cu livrarea de energie electrica, cetatenii vor putea sa urmareasca sistemul EcoWatt care arata cand sunt perioadele grele pentru retea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *