Skip to content
București Știri locale

Criza gunoaielor din Sectorul 1, la final. Acord între Primărie şi firma de salubritate

news.ro

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță că reprezentanții Primăriei Sectorului 1 au căzut la un acord cu firma de salubritate. El susține că serviciile o să fie menținute la un nivel optim.

Acum a fost semnat la Prefectura un acord intre Sectorul 1 si firma de salubrizare, care se incadreaza in bugetul disponibil si asigura serviciile de salubrizare la un nivel optim. A fost dificil sa ajungem aici, dar este important pentru noi ca interesul cetatenilor sa fie respectat. Urmeaza si alte discutii, mai sunt aspecte importante de stabilit si clarificat, dar putem asigura cetatenii de continuitatea serviciilor pe urmatoarea perioada”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu câteva minute s-a semnat protocolul Primăriei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate condiţiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvenţe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvenţele inexistente, banii economisiţi se vor duce în investiţii„, a arătat şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a explicat că suma pe care s-a angajat să o plătească este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. „Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit şi votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu„, a explicat Armand, care a publicat şi protocolul.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat luni că nu va fi prelungită starea de alertă în Sectorul 1 pentru o perioadă de 15 zile, începând din 23 august, aşa cum a fost solicitat de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1.

În aceeaşi zi, Clotilde Armand a precizat că Prefectura Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în sector deoarece compania Romprest „a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare aşa cum prevede legea salubrizării şi regulamentul municipial de salubrizare”.

2 comentarii la “Criza gunoaielor din Sectorul 1, la final. Acord între Primărie şi firma de salubritate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *