Skip to content
Politică

Criza imigranţilor. Ce îi cere lui Iohannis un lider de partid. Unde greşeşte Merkel

Ce îi cere preşedintelui Klaus Iohannis un lider de partid în ceea ce priveşte criza imigranţilor. Unde greşeşte Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Într-un status postat, sâmbătă, pe Facebook, preşedintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, îi solicită şefului statului un referendum pe această temă.

Politicianul reclamă faptul că, în toată discuţia, „nimeni în Europa nu s-a gândit la consultarea populară directă prin referendum, deși impactul strămutării unei populații străine atât de diferite și atât de problematice pe teritoriul european în general sau, în cazul nostru particular, pe teritoriul românesc, îi afectează în primul rând pe cetățeni, iar nu pe politicienii care iau decizii de capul lor”.

Totodată, Diaconu ia în calcul ipoteza în care Angela Merkel ar urmări să transforme Europa „într-un vast experiment de tipul unui lagăr fără drept de apel”.

Redăm mai jos postarea lui Bogdan Diaconu:

„Îi solicit președintelui Iohannis un referendum pe tema imigranților

În toată discuția despre acceptarea sau respingerea imigranților non-UE, nimeni în Europa nu s-a gândit la consultarea populară directă prin referendum, deși impactul strămutării unei populații străine atât de diferite și atât de problematice pe teritoriul european în general sau, în cazul nostru particular, pe teritoriul românesc, îi afectează în primul rând pe cetățeni, iar nu pe politicienii care iau decizii de capul lor.

Vă solicit de aceea, domnule președinte, să uzitați de instrumentul constituțional al Referendumului, conform ARTICOLULUI 90 din Legea fundamentală, potrivit căruia «Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional».

Acceptarea unei cote de imigranți reprezintă, cu certitudine, o problemă de interes național, iar o decizie în acest sens nu poate fi luată în spatele ușilor închise, mai ales dacă aceste uși nu sunt românești. Uitați, domnule președinte, de diktatele Germaniei în această problemă și amintiți-vă că poporul este suveran, nu Angela Merkel! Românii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca să-i reprezentați pe ei și interesele lor, nu ca să fiți guvernatorul țării la ordinele Berlinului!

Aveți la îndemână un instrument constituțional prin care puteți afla voința poporului român în chestiunea imigranților non-UE și pe baza căruia să aveți putere de negociere în fața Europei. Nimeni din UE, nici măcar Angela Merkel, nu vă va mai putea obliga să acceptați cote de imigranți dacă vă prezentați la masa tratativelor cu rezultatul clar al unui referendum! România va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere și alte state îi vor putea urma exemplul dacă mai credem în democrație în Europa.

Dacă, în schimb, Cancelarul Germaniei care se vrea și Cancelar al Europei, deși nu a fost nici ales, nici dorit de nimeni în această postură, vrea să transforme bătrânul continent într-un vast experiment de tipul unui lagăr fără drept de apel, iar dumneavoastră, domnule președinte, sunteți parte a acestui proiect, fiind alocat României ca să ne țineți cuminți, o să aveți o surpriză neplăcută. Românii nu vor mai răbda ca viața lor să fie decisă de alții și vă vor cere socoteală. Iar cedarea dumneavoastră în chestiunea imigranților este începutul sfârșitului. Aveți șansa să îndreptați lucrurile întorcându-vă la popor.

Dacă nu o veți face, atunci poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut, ci președintele unei suspendări bine făcute, pentru că românii nu vă vor ierta. Încălcarea art.3 alin. (4) din Constituție, care precizează că «Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine» constituie motiv serios de suspendare, domnule președinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *