Skip to content
Politică

Criza imigranţilor. Udrea pune punctul pe I: „Ca oameni…”

Elena Udrea pune punctul pe I. Ce sfaturi le dă deputatul PMP decidenţilor români în ceea ce priveşte criza imigranţilor.

Într-un status publicat, sâmbătă, pe Facebook, fostul ministru al Dezvoltării susţine că problema „a prins România nepregătită” şi atrage atenţia că, deşi, „ca oameni, noi ne putem permite să fim emoţionaţi şi să privim lucrurile din perspectivă umanitară”, decidenţii României „au de apărat interesele unei ţări” şi, în aceste condiţii, „nu se pot purta ca reprezentanţii unui ONG”.

Redăm mai jos întreaga postare a Elenei Udrea:

„Criza imigranţilor a prins România nepregătită. Adică autorităţile nu au înţeles situaţia şi nici consecinţele ei. Preşedinţia şi Guvernul nu au exprimat niciun punct de vedere, nu au participat la dezbaterile de la nivel european şi, ne-am trezit că avem obligaţia să primim 6300 de imigranţi după un mecanism decis fără să fim măcar consultaţi.

Pentru că totuşi trebuie să zicem ceva la Consiliul JAI care va avea loc luni, România va spune că suntem de acord să-i primim, dar în cota iniţială, stabilită în iunie, de 1730 de imigranţi. O poziţie destul de fragilă pentru că dacă ai fost de acord în principiu cu mecanismul cotelor, nu poţi să îl conteşti atunci când creşte numărul celor care trebuie distribuiţi.

Problema pe fond, că ţară membră UE cu dreptul măcar de a avea puncte de vedere, este dacă suntem de acord că România să găzduiască imigranţi din ţări musulmane? Principiul fiind admis, nu te mai poţi opune când vor fi încă vreo câteva sute de mii de distribuit.

Ca oameni, noi ne putem permite să fim emoţionaţi şi să privim lucrurile din perspectiva umanitară. Decidenţii pentru România însă, au de apărat interesele unei ţări, nu se pot purta ca reprezentanţii unui ONG”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *