Skip to content
Societate

Criză pe piața muncii, dar 7 milioane de români apți de muncă nu lucrează. Silviu Mănăstire: Ce să mai faci cu țara asta, de fapt?

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire, realizator al emisiunii „Dosar de Politician”, de la postul de televiziune B1 TV, într-o postare pe pagina personală de socializare, a atras atenția asupra unei situații revoltătoare cu care se confruntă România: 7 milioane de români apți de muncă nu lucrează, oficial.

Silviu Mănăstire este de părere că „opiniile, părerile, nu valorează nimic in comparație cu cifrele statistice seci”. Totodată, jurnalistul de investigații a readus în atenția cititorilor declarațiile președintelui CCIR, Mihai Daraban, la Puterea Știrilor.

„7 milioane de romani apți de munca nu lucrează, oficial

Exista ipocrizia asta românească: ca suntem gospodari, ca suntem muncitori. Nu, nu e asa. Opiniile, părerile, nu valorează nimic in comparație cu cifrele statistice seci. Mihai Daraban le-a spus liberalilor duminica trecută la lansarea programului lui Iohannis un adevărat simplu: trebuie sa puneți România la munca! Altfel… altfel, spun eu, o sa ne ia mama naibii!

Daraban: “Avem 12,6 milioane de oameni apți de muncă în România și, cu stat și privat, muncesc 5 milioane. 7,1 milioane sunt în aer, figurează în șomaj, dar într-un procentaj foarte mic, unii sunt pe ajutoare sociale, unii figurează că sunt la cursuri, și nu-i o sumă mică, vorbim de 2-3 milioane. Și să fie foarte clar, vorbesc de oamenii apți de muncă, nu de persoane cu dizabilități sau pensionari.

Există o statistică pe care ne-a dat-o Eurostat acum vreo trei săptămâni care arată că 1,68 de milioane de oameni, cu vârste între 18 și 60 de ani, nu au muncit niciodată în România”

Despre ce vorbim? Ce sa mai faci cu țara asta, de fapt?”, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire.

Președintele Camerei de Comert și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a explicat la ”Puterea Știrilor” soluțiile pe care i le-a prezentat premierului desemnat Ludovic Orban la problemele economice actuale, în principal cele referitoare la capitalul românesc și la forța de muncă. Daraban a susținut nevoia unor mecanisme prin care să fie sprijinit capitalul românesc în licitații, astfel încât acesta ”să nu fie descalificat din primul paragraf”.

De asemenea, președintele CCIR a precizat că, din 12,6 milioane de oameni apți de muncă, muncesc numai 5 milioane, o posibilă rezolvare fiind scutirea microîntreprinderi de impozitele pe profit, cifra de afaceri și dividente pentru a fi astfel încurajate să angajeze personal.

DETALII AICI: În România, peste 7 milioane de persoane apte de muncă nu muncesc. Mihai Daraban (CCIR) i-a prezentat premierului desemnat soluțiile sale: Lucrurile sunt simple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *