Skip to content
Europa

Criza politică din Bulgaria se agravează. Președintele anunță dizolvarea Parlamentului

Facebook Rumen Radev

Criza politică din Bulgaria se agravează, în condițiile în care partidele reprezentate în Parlament nu au reușit, după luni întregi de negocieri, să formeze o coaliție guvernamentală. Președintele Rumen Radev a anunțat dizolvarea Parlamentului pentru 3 februarie a.c. și noi alegeri anticipate pentru data de 2 aprilie, scrie rfi.ro.

Din 2020 până în prezent au avut loc nu mai puțin de cinci runde de alegeri legislative anticipate, în urma cărora s-a reușit formarea doar a unui singur guvern, cel condus de pro-occidentalul Kiril Petkov, care nu a rezistat însă decât șapte luni, datorită conflictelor din interiorul coaliției fragile, formate din patru partide.

Iar situația politică se agravează și mai mult după fiecare scrutin anticipat, dat fiind că absenteismul crește constant, atingând nivelul de 60% în octombrie anul trecut.

Între timp probleme extrem de grave și urgente, precum ajutorul care trebuie acordat Ucrainei, inflația în creștere sau aprovizionarea cu gaze naturale, sunt gestionate de guverne interimare, numite de președintele pro-rus Rumen Radev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *