Skip to content
Puterea Știrilor Video

Criza politică nu afectează fondul de creditare a IMM-urilor, susține Dumitru Nancu (FNGCIMM): În acest moment, programul se desfășoară fără sincope

PS News.ro

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), susține că programele Fondului nu sunt afectate de criza politică care a determinat demiterea Guvernului Cîțu și o guvernare interimară a României, susținând că „în acest moment lucrurile sunt în regulă și programul se desfășoară fără sincope” .

„În acest moment, avem 5 programe. 7 măsuri din programul de guvernare din Fondul Național de Garantare sunt în implementare. Una dintre măsuri a fost deja închisă. În acest moment, guvernul interimar nu afectează buna funcționare a Fondului și noi sperăm ca până la sfârșitul acestei luni să avem un guvern cu puteri depline. În acest moment, Guvernul interimar își face treaba și nu ne afectează activitatea. După cum bine știți, Comisia Europeană invită statele membre pentru prelungirea unor măsuri active.

Este vorba despre prelungirea programului IMM Invest, Agro Invest , schema de ajutor cadru temporar până la 30 iunie 2022 și din acest punct de vedere ar fi nevoie de o Ordonanță de Urgență, dar noi sperăm ca până la sfârșitul lunii să avem un guvern cu puteri depline. Conform cadrului temporar până la 31 decembrie se poate da Ordonanța de Urgență pentru prelungire. Lucrurile se desfășoară într-un ritm normal, pandemic. Numărul de cazuri crește și totodată și nevoia întreprinderilor mici și mijlocii pentru finanțare crește. 

În acest moment, lucrurile sunt în regulă și programul se desfășoară fără sincope”, conchide Dumitru Nancu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *