Skip to content
Politică

Criza refugiaților: Donald Tusk avertizează Turcia

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat în cursul zilei de marți un avertisment către Turcia în contextul crizei refugiaților.

Astfel, Turcia va mai obține concesii din partea UE, cum ar fi simplificarea acordării vizelor de călătorie, doar dacă va reduce cu succes fluxul de refugiați ce ajung în Europa, informează agerpres.ro.

Într-o scrisoare adresată liderilor UE stabilind agenda unui summit pe care el îl va conduce joi la Bruxelles, Tusk a menționat demararea în această lună a negocierilor asupra crizei migranților cu Turcia, care, afirmă oficiali UE, vrea mai multe scutiri de vize, mai multe fonduri UE și progrese în procesul ei de foarte lungă durată de a se alătura blocului.

Un acord cu Turcia are sens doar dacă ea reduce eficient afluxul de refugiați„, a scris Tusk în ajunul unei vizite a unor înalți oficiali ai Comisiei Europene la Ankara.

Concesiile vor fi justificate doar atunci când acest obiectiv este atins„, a adăugat el.

Tusk, un fost prim-ministru conservator al Poloniei, încearcă să orienteze spre un consens cele 28 de națiuni asupra unor propuneri prezentate de executivul UE. El a vizitat Turcia luna trecută și l-a primit pe președintele turc Tayyip Erdogan la Bruxelles săptămâna trecută, când Comisia a expus diferite moduri în care Ankara ar putea ajuta să controleze migrația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *