Skip to content
Politică

Criza refugiaţilor. Liderul ALDE european, poziţie tranşantă: Procedură rapidă în PE!

Europa nu a scăpat de criza refugiaţilor. Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, are o poziţie tranşantă, vorbind despre o “procedură rapidă” în PE.

Într-o postare de miercuri seară de pe Facebook, Guy Verhofstadt face trimitere la o ştire a BBC, care anunţă că Norvegia a început să îi trimită înapoi pe refugiaţii care au pătruns în ţară pe biciclete, trecând graniţa pe care statul scandinav o are cu Rusia.

“Se subînţelege că situaţia de la frontierele noastre externe este nesustenabilă. Miza este spaţiul Schengen, care se confruntă cu o presiune crescândă. Cât timp nu vom realiza o graniţă şi un sistem de gardă de coastă comune pentru frontierele noastre europene, graniţele noastre se vor fi în continuare supuse la presiuni. Sper sincer că viitoarea preşedinţie Olandeză (a Consiliului European – n.r.) va accelera propunerea privind Garda Europeană de Coastă şi de Frontieră. În ceea ce mă priveşte, vă pot asigura că grupul din care fac partea va sprijini o procedură rapidă în Parlamentul European”, afirmă liderul grupului ALDE din Parlamentul European.

ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *