Skip to content
Politică

Criza refugiaţilor. Se îngroaşă gluma. Cu cine ar putea vorbi Iohannis

" "

Se îngroaşă gluma în ceea ce priveşte criza refugiaţilor. Cu cine ar putea discuta preşedintele României, Klaus Iohannis.

Şeful statului ar putea avea o discuie telefonică cu preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker. Consilierul prezidenţial Leonard Orban a dezvăluit, duminică, la Realitatea TV, că preşedintele CE este cel care a făcut acestă solicitare.

" "

„Este posibil ca această convorbire să aibă loc. Ea fost cerută de preşedintele CE şi este posibil să fie despre imigranţi şi poziţia României pe acest subiect. Părerea mea este că e un fenomen extrem de complex şi se încearcă explicaţii de ce  numărul a crescut în ultima perioadă. Din cauza problemelor din Libia, s-a creat un culoar care încurajează acest trafic de persoane. Ideea este cum tratezi cauzele, nu numai fenomele. Problemele sunt cauzele, să vedem ce se poate face ca oamenii să nu mai plece din ţările lor. Sunt o serie de propuneri pe care România le-a salutat, mai mulţi bani alocaţi structruilor care înceracă să securizeze frontierele. Vorbim de un proces care se află la început şi care va continua şi anii viitor”, a spus Leonard Orban.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *