Skip to content
Politică

Criza refugiaţilor. UDMR ia atitudine: Nu se pot formula aşteptări…

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) ia atitudine în ceea ce priveşte criza refugiaţilor: Nu se pot formula aşteptări…

Într-un comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro, Borbély László (vicepreşedintele politic al UDMR) susţine că, „în privința valului de refugiați, nu se pot formula așteptări uniforme de la statele membre, pentru că fiecare țară se află într-un stadiu de pregătire diferit”.

În perioada 10-12 septembrie, Laszlo Borbely (președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților) a participat, la Kiev, la lucrările forumului internațional Yalta European Strategy (YES), ajuns la a 12-a ediție. Acest forum, la care, an de an, pe lângă liderii Ucrainei, iau parte și policieni de frunte din Uniunea Europeană, a fost înființat în anul 2004,  cu obiectivul să ajute cooperarea dintre Europa și Ucraina.

„Temele principale ale reuniunii de anul acesta analizează în profunzime provocările politice și economice cu care se confruntă Ucraina,  respectiv ce șanse are această țară de a se apropia de Uniunea Europeană  și care sunt șansele de a se ajunge la o pace reală și trainică. Invitatul de vineri a fost președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. El a prezentat situația politică curentă din țara sa, arătând că în ultimele 18 luni, ziua de ieri a fost prima în care în regiunea aflată sub controlul rușilor nu s-a semnalat niciun foc de armă”, a spus Borbely.

El a subliniat că, în discuţia avută cu fostul președinte al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pe tema valului de refugiați, deputatul UDMR a spus că Uniunea Europeană „trebuie să își asume o soluție comună pentru această problemă, dar în același timp trebuie să țină seama de situația specifică a fiecărei țări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *