Skip to content
Politică

Criza refugiaţilor. Ultimul JAI s-a încheiat tot în coadă de peşte

Ultima reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), de vineri, ce a avut loc în Luxemburg, s-a încheiat tot în coadă de peşte, în materie de criză a refugiaţilor. Ce a făcut Robert Cazanciuc (ministrul român al Justiţiei), participant la acest eveniment.

Miniştrii au agreat textul propunerii de Directiva privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, urmând ca negocierile să fie continuate în trialog cu Parlamentul European. De asemenea, miniştrii și-au manifestat aprecierea față de avansarea negocierilor privind înființarea Parchetului European și şi-au exprimat acordul de principiu pe marginea articolelor din proiectul de Regulament care au făcut obiectul dezbaterii, potrivit unui comunicat trimis, vineri, PSnews.ro.

Președinția luxemburgheză a readus pe agenda Consiliului continuarea negocierilor pentru aderarea UE la CEDO, precum și implicațiile jurisprudenței recente a CJUE asupra dosarelor aflate în negociere. În contextul crizei migrației, miniștrii au fost de acord cu consolidarea cooperării judiciare, ca o posibilă soluție la provocările specifice acestui fenomen.

În marja Consiliului, ministrul Cazanciuc a avut o serie de discuţii bilaterale cu Comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, precum şi cu miniştrii justiţiei din Austria, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Italia, Marea Britanie şi Ungaria, fiind abordate teme de cooperare în domeniul justiţiei.

Următorul Consiliu JAI va avea loc în luna decembrie, al Bruxelles, încheie comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *