Skip to content
Politică

Criza refugiaţilor. Un europarlamentar român pune punctul pe I: Bruxelles-ul nu ar trebui să dicteze

Un europarlamentar român pune punctul pe I în ceea ce priveşte criza refugiaţilor: Bruxelles-ul nu ar trebui să dicteze…

Prezent, duminică seară, în studioul Antena 3, eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a declarat: „Cred cu toată convingerea că Uniunea Europeană trebuie să fie solidară cu aceşti oameni. Soluţia pe care a prezentat-o preşedintele Iohannis ca şi România să primească o parte din aceşti refugiaţi este o soluţie corectă, dreaptă. Bruxelles-ul nu ar trebui să dicteze. Fiecare ţară ştie mai bine cât poate să primească. România s-a angajat pe la 1.700 de refugiaţi. Pot fi mai mulţi, la un moment dat. Soluţia nu e nici pe departe să punem sârmă ghimpată şi să-i ţii pe aceşti oameni în afara solidarităţii noastre. Cred că treb să devenim solidari. E cea mai mare mişcare de populaţii de după Al Doilea Război Mondial. Toţi aceşti oameni au dreptul la o şansă la viaţă. Cum reuşim să împărţim între ţările europene această responsabilitate este altă chestiune”.

Amintim că, la recentul scrutin din Parlamentul European, Cristian Buşoi a fost unul dintre eurodeputaţii români care nu au votat cotele obligatorii propuse de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *