Skip to content
" "
Politică

Criza refugiaţilor. Un europarlamentar român pune punctul pe I: Bruxelles-ul nu ar trebui să dicteze

Un europarlamentar român pune punctul pe I în ceea ce priveşte criza refugiaţilor: Bruxelles-ul nu ar trebui să dicteze…

Prezent, duminică seară, în studioul Antena 3, eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a declarat: „Cred cu toată convingerea că Uniunea Europeană trebuie să fie solidară cu aceşti oameni. Soluţia pe care a prezentat-o preşedintele Iohannis ca şi România să primească o parte din aceşti refugiaţi este o soluţie corectă, dreaptă. Bruxelles-ul nu ar trebui să dicteze. Fiecare ţară ştie mai bine cât poate să primească. România s-a angajat pe la 1.700 de refugiaţi. Pot fi mai mulţi, la un moment dat. Soluţia nu e nici pe departe să punem sârmă ghimpată şi să-i ţii pe aceşti oameni în afara solidarităţii noastre. Cred că treb să devenim solidari. E cea mai mare mişcare de populaţii de după Al Doilea Război Mondial. Toţi aceşti oameni au dreptul la o şansă la viaţă. Cum reuşim să împărţim între ţările europene această responsabilitate este altă chestiune”.

Amintim că, la recentul scrutin din Parlamentul European, Cristian Buşoi a fost unul dintre eurodeputaţii români care nu au votat cotele obligatorii propuse de Comisia Europeană.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *