Skip to content
Internațional

Criza ucraineană: Biden şi Macron vor discuta sâmbătă cu Putin

rfi.ro

Preşedintele rus Vladimir Putin va avea, din nou, discuţii telefonice, sâmbătă, cu omologii săi american Joe Biden şi francez Emmanuel Macron, în timp ce un război în Ucraina ar putea izbucni „oricând”, potrivit Washingtonului.

Preşedintele Biden, care îşi petrece weekendul la reşedinţa de la Camp David, va discuta sâmbătă cu Vladimir Putin, după ce vineri a avut loc o discuţie între şefii lor de stat major. Sâmbătă este planificată şi o convorbire între liderul de la Kremlinul şi Emmanuel Macron, notează news.ro.

Continuăm să vedem semne de escaladare a Rusiei, inclusiv sosirea de noi soldaţi la graniţa cu Ucraina”, a avertizat consilierul pentru securitate naţională la Casa Albă, Jake Sullivan, după o întâlnire virtuală a liderilor occidentali de vârf.

O invazie ar putea avea loc oricând dacă Vladimir Putin dă ordinul„, a adăugat el, asigurând că ar putea chiar „începe în timpul Jocurilor Olimpice” de la Beijing, care se încheie pe 20 februarie.

Consilierul lui Joe Biden a reafirmat că occidentalii sunt „pregătiţi pentru toate scenariile”, represalii economice fără precedent în caz de război, dar şi discuţii diplomatice pentru a continua negocierile cu Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *