PSnews

Opinii

Criza vaccinurilor continuă. Nimeni nu are un antidot la Dragnea

Criza vaccinurilor și situația celor 500.000 de copii neimunizați ar trebui să fie cap de afiș într-o țară normală, provocând dezbateri legate de această problemă cu efecte de lungă durată asupra stării de sănătate a generațiilor viitoare.

Din nefericire, România din acest moment nu este chiar un tărâm al normalității, problema cea mai stringentă fiind reprezentată de găsirea unei soluții de imunizare la virusul Dragnea.

De la momentul zero al carierei sale politice și până în prezent, Liviu Dragnea nu a făcut decât să fenteze legea pentru a-și căuta un culoar liber pe care să concureze nestingherit. Ca în bancurile cu Chuck Norris, Dragnea a știut mereu o scurtătură care să îl propulseze rapid spre cercurile Puterii.

Ca un  făcut, toate aceste poteci virgine pe care a înaintat baronul PSD de Teleorman aveau în calea lor diverse bariere legale de care, bineînțeles, Dragnea nu s-a mai sinchisit. De ce ar fi făcut-o? O listă de zombi cu drept de vot e doar o listă electorală și ea, nu?

O firmă deținută în mod secret prin acțiuni la purtător reprezintă tot o societate comercială, nu? Ba chiar una cu un succes nesperat de mare în contractarea diverselor lucrări publice puse la bătaie de autoritățile locale. Chiar ar fi interesant de văzut dacă TelDrum a reușit vreodată să obțină un contract de lucrări pe piața privată și cum s-a achitat de  acesta.

Driblingurile lui Dragnea în fața Legii sunt tot mai dure, cele aproape 7 luni de guvernare PSD stând sub  marca unei strategii tiki-taka de modificare a codurilor penale care l-ar putea arunca pe „El lider maximo” direct după gratii.

Chestiunea care îl transformă pe Dragnea într-un personaj periculos este lipsa de munitate a clasei politice în fața unei abordări stliniste în conducerea unui partid, ca și absența unui antidot al instituțiilor statului în fața unui asemenea fenomen de corupție infiltrat în cele mai profunde straturi ale statului.

În arsenalul lui Dragnea par să coexiste micile găinării tipice unui șef de CAP cu tupeul unui mafiot decis să controleze teritorii cât mai vaste din viața unei comunități, iar toată lumea pare să rivească siderată la infectarea societății de către virusul clocit în creuzetul afacerilor dubioase din Teleorman.

Lipsa unei măsuri de imunizare în interiorul partidelor este evidentă. Codurile etice adoptate în unele cazuri sunt mai mult apă dee ploaie, fiind sacrificate ori de câte ori interesul de moment al cetelor aflate la conducerea unei fiormațiuni politice o cere. Este și motivul pentru care strada nu își mai direcționează de obicei scandările către un individ sau un partid anume, ci reacționează împotriva întregii clase parlamentare, amușinând parcă dâra de corupție lăsată pe traseu de indivizi precum Dragnea.

Pe tărâmul neîncrederii încep să se plaseze și instituțiile statului de drept, procurori, judecători și înalții magistrați din Curtea Constituțională având evoluții tot mai controversate în chestiuni ce țin de interpretarea legii.

Actualul șef al Statului a ales să își respecte poziția de actor nejucător în mediul politic și, de altfel, pare greu de crezut că ar fi găsit un partener credibil în solicitarea unei reforme a partidelor politice.

Ca să recapitulăm, în PSD orice vorbă nelalocul ei împotriva liderului se pedepsește cu exilul în afara formațiunii, Opoziția pare lovită de o anemie puternică în momentul în care e vorba să încerce o lovitură decisivă dată împotriva grupării Dragnea montate la vârful principalului partid de guvernământ, iar DNA a reușit să demareze o serie de controale la locotenenții lui Dragnea mai mult ca să arate ca beneficiază încă de conexiune la internet și a citit dezvăluirile Rise Project.

Între timp, mesajul președintelui PSD evolueză spre o zonă tot mai periculoasă de naționalism, bugetarii sunt mituiți cu salarii din fonduri care nu există, doar, doar or mai ieși odată în piață ca să îl apere pe tătuca Dragnea, iar Guvernul este pus să danseze ca un urs bătrânicios la un iarmaroc ieftin.

Ici, colo, o rază de normalitate mai strabate prin aerul colbuit stârnit de vânturarea în spațiul public a unui program de guvernare conceput de un pușcăriabil PSD atașat la butoniera șefului de partid.

Domnule Tudose, în lipsa unui antidot la Dragnea, mai aveți prin birouri la Palatul Victoria câte un Teodorivici de sacrificiu?

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi