Skip to content
Societate

Croitoreasa Vioricăi Dăncilă, unsă directoare la Centrul Cultural Vrancea. Cum a obţinut postul

bizbrasov.ro

Designerul vestimentar Nausica Mircea, în vârstă de 47 de ani şi cunoscuta în lumea modei din România, va fi noul director al Centrului Cultural Vrancea. Aceasta a câştigat concursul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, instituţie căreia i se subordonează structura culturală care este finanţaţă de la bugetul judeţului.

Candidatura ei la acest post a fost o surpriză în mediul politic local, mai ales că a activat toată cariera sa în domeniul modei. După cum transmite ziare.com, până acum a avut doar legături întâmplătoare cu zona culturii tradiţionale, de care se va ocupa de acum înainte.

În cadrul concursului organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, candidaţii la acest post au fost obligaţi să aibă studii superioare fie juridice, fie în domeniul artelor. Astfel, Nausica Mircea a bifat prima condiţie, fiind absolventă de facultate de Drept. Mai mult, designerul vestimentar a surclasat în competiţie un profesor de la Liceul de Arte din Focşani, care avea studii superioare în domeniul artelor.

În urma cu două luni, Nausica dezvăluia că s-a ocupat personal de vestimentaţia Vioricăi Dăncilă, pe vremea când aceasta era prim-ministru, cu care a rămas în relaţie şi în prezent. „Majoritatea criticilor de modă au apreciat ţinutele şi stilul doamnei premier. M-a creditat, iar eu am reuşit să dau frau liber creativităţii şi am conturat ţinute clasice, discrete, decente şi elegante, am îndrăznit culori tari şi linii simple cu un dram de chic sau de ceva din personalitatea doamnei în fiecare ţinută. Nu am făcut niciodată tam-tam pe subiect, nu am vrut să ies în evidenţă, dar m-am bucurat de fiecare dată când o vedeam cu câtă naturaleţe şi eleganţă îmi poartă creaţiile„, povestea Nausica.

Până la publicarea rezultatelor acestui concurs, câştigat cu o medie totală de 9,46, au mai fost organizate două examene. La primul nu s-a prezentat nimeni, iar la cel de-al doilea comisia de concurs i-a picat pe ambii candidaţi, unul fiind chiar fostul director al instituţiei, iar celălalt fostul director al Ateneului Popular din Focşani.

Am căutat pe site-ul de cariere şi am văzut ce implică această funcţie. Eu sunt o fire creativă şi mi-am zis că nu e ceva imposibil. M-am sfătuit şi cu copiii, care chiar mi-au dat ideea organizării unei cafenele culturale. Mai sunt oameni care fac tradiţii şi pot să-i reprezint din punctul acesta de vedere. Vreau să mă implic şi la şcoala populară de artă„, a declarat Nausica Mircea petru sursa citată.

Cât despre modă, designerul susţine că în ultimul an, din cauza pandemiei, nu a lucrat aproape nimic, iar situaţia este încă instabilă. Mai rau îi pare că va trebui să renunţe şi la statului de om politic, fiind în prezent coordonatoarea locală a partidului lui Victor Ponta, Pro Romania, o funcţie incompatibilă cu statutul de director de instituţie de stat.

Ea a candidat din partea acestei formaţiuni politice la funcţia de deputat, la alegerile din decembrie 2020, fără succes însă. De aproape trei luni, Nausica Mircea scrie aproape zilnic şi pe blogul jurnalisului Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *