Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cronica unui eșec anticipat. Raluca Turcan (PNL): Dăncilă s-a încăpățânat să o susțină pe Rovana Plumb, încălcând legea. E o rușine!

psnews.ro

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, invitată în studioul Puterea Știrilor, a declarat că decizia privind respingerea candidaturii Rovanei Plumb la funcția de comisar european era una previzibilă.

Mai mult: potrivit liberalului, Guvernul „a reușit să exporte la nivel european și incompetența și toleranța față de suspiciuni de încălcare a legii”.

„Era o decizie previzibilă a PE. Doamna Rovana Plumb, de la început nu a îndeplinit condițiile și criteriile de integritate pentru a putea deveni comisar european. Mai mult decât atât: Viorica Dăncilă s-a încăpățânat să o susțină pe Rovana Plumb în calitat de comisar european încălcând legea, nefiind audiată în Parlamentul României și neconsultându-l pe președintele Klaus Iohannis, cu toate că aceste semnale de neîndeplinire a criteriilor de integritate erau foarte puternice.

Este responsabilitatea 100% a acestui Guvern care, dincolo de faptul că nu mai are credibilitate în rândul românilor, nu mai are susținere parlamentară, acum a reușit să exporte la nivel european și incompetența și toleranța față de suspiciuni de încălcare a legii, așa cum este cazul doamnei Rovana Plumb.

În mod categoric este o rușine. Am văzut ce avantaj uriaș a fost pentru România în momentul în care Laura Codruța Kovesi a primit susținerea mai multor foruri europene de a deveni procuror-șef european, cu toate că nu a avut susținerea Guvernului României și a Vioricăi Dăncilă. Am văzut ce cuvinte de laudă au fost la adresa țării, care a propulsat-o pe Laura Codruța Kovesi. Acum imaginați-vă că în cazul Rovanei Plumb este reversul. Dacă pe Laura Codruța Kovesi, Viorica Dăncilă nu a susținut-o, pe doamna Plumb Guvernul a susinut-o, l-a ignorat pe președintele Klaus Iohannis, Parlamentul României , a mers pe mâna unei persoane cu grave suspiciuni de corupție, protejată în Parlament, și ne-am făcut de râs”, a declarat Raluca Turcan la Puterea Știrilor.

Comisia Juridică (JURI) a Parlamentului European a decis joi, cu unanimitate de voturi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare prin care să o informeze că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar din cauza conflictului de interese în care aceasta se află în urma contractării împrumutului de 800.000 de lei, bani pe care i-a donat partidului în campania pentru europarlamentare.

DETALII AICI: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles! Rovana Plumb NU poate fi comisar european: Comisia juridică din PE i-a respins candidatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *