Peste 40 de oameni au murit într-un singur an, între noiembrie 2020 și noiembrie 2021 în urma mai multor incendii în spitalele din țară, în timpul pandemiei. La toate acestea se adaugă tragedia de la Colectiv, cu 64 de decese, din 2005. În tot acest timp, la Ministerul Sănătății s-au succedat mai mulți miniștri, însă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a fost tot timpul Raed Arafat. De asemenea, cea mai mare tragedie, de la Matei Balș, cu 20 de morți, a avut loc în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.
- Pe 14 noiembrie 2020 a avut loc primul mare incendiu din timpul pandemiei, care a izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Zece oameni și-au pierdut viața după această tragedie. Ministrul Sănătății era Nelu Tătaru.
- Pe 25 decembrie 2020, chiar în ziua de Crăciun, un incendiu s-a produs la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. O persoană a decedat. Ministrul Sănătăți era Vlad Voiculescu.
- 20 de oameni au murit din cauza focului devastator izbucnit în Pavilionul V al Spitalului Matei Balș, pe 29 ianuarie 2021. Patru pe loc, ceilalți în zilele următoare, în spitalele unde fuseseră transferați. Ministrul Sănătății era Vlad Voiculescu.
- Pe 1 octombrie 2021 un incendiu s-a produs la Secția ATI a Spitalului de Boli infecțioase din Constanța. În total, 12 persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii. Ministreul interimar al Sănătății era Cseke Attila.
- Pe 11 noiembrie 2021 un incendiu s-a produs la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat. Ministrul Sănătății era Cseke Attila – interimar.
Acestea sunt evenimentele care s-au soldat cu morți, însă, în timpul pandemiei au avut loc și alte incendii grave, în spitalele românești.
În tot acest timp, șeful DSU a fost Raed Arafat, care conduce acest departament și prezent.
10 persoane sunt în stare gravă, intubate, după exploziile de la Crevedia
Exploziile de la stația GPL din Crevedia, de sâmbătp, au produs 58 de victime, dintre care două personae au murit și 57 au fost rănite, 10 fiind în stare gravă, intubate. Printre persoanele rănite sunt 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi, potrivit ultimelor date transmise de Ministerul Afacerilor Interne, unde a fost constituită o celulă de criză.
Dintre cele 58 de persoane, opt au fost victime ale primei explozii. Una dintre aceste persoane a decedat în urma unui infarct, fără arsuri. Cele șapte persoane rănite au suferit arsuri și au fost transportate la unități medicale, trei la Spitalul de Urgență Floreasca din București și patru la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News