Skip to content
Politică

Cronologia dezastrului cu gunoaie din Sectorul 1. Cum a ajuns USRPLUS prieten cu companii apropiate de mafia italiană

Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand și-a început mandatul de primar cu o mare criză a gunoaielor, când efectiv a lăsat străzile din sector pline cu saci de deșeuri. Clotilde Armand a contestat contractul semnat între Romprest și Primăria Sector 1, spunând că facturile ar fi fost umflate artificial. Cine are dreptate în această dispută, nu vom ști prea curând deoarece nu există un proces pe rol. Chiar dacă Primăria Sector 1 se consideră furată, nu a depus efort să se lupte în instanță, ci doar încearcă rezilierea contractului.

Propaganda noului primar de sector a fost aceea de a vorbi despre „mafia gunoaielor”. Oricine nu era de acord cu actuala administrație locală devenea „mafia gunoaielor”.

Clotilde Armand a refuzat să mai plătească firma Romprest, deși exista un contract semnat și legal. Drept răspuns, compania a refuzat să mai ridice gunoiul de pe străzi și în doar câteva zile sectorul 1 a ajuns îngropat în gunoaie. De asemenea, Romprest a acuzat Primăria că ar fi acumulat datorii de sute de milioane de lei.

Cetățenii nu au fost niciodată de partea primarului, înțelegând că nu se poate rezilia un contract atât timp cât nu există o încălcare gravă a condițiilor deja stabilite sau atât timp cât nu se găsea ceva ilegal în respectivul contract. Primarul a avut o dispută și cu liderii PNL Sector 1, care au anunțat că este valabil contractul cu Romprest.

„Acest contract, în momentul acesta, este valabil, este legal, că ne place, că nu ne place, respectă principiul legalității, a fost analizat de mai multe instanțe”, a spus Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.

Clotilde Armand a preferat să platească o altă firmă, mai mică, pentru a ridica gunoiul decât să ajungă la o înțelegere cu Romprest. PS News a prezentat în exclusivitate cum Clotilde Armand a refuzat să plătească facturile către Romprest, dar a semnat contracte ilegale cu firma Blue Planet Services pentru a colecta gunoiul de pe străzi, în decembrie 2020.

Adică bucureștenii au plătit de două ori pentru același serviciu. Firma s-a dovedit apropiată de grupul lui Clotilde Armand și a obținut contractul prin atribuire directă, fără nicio transparență, fără niciun anunț.

Primăria Sector 1 a dus tot acest scandal și a sacrificat sănătatea cetățenilor pentru ca în iulie să intre în stare de alertă din cauza gunoaielor. O stare de alertă forțată, nejustificată, impusă de un prefect din același partid cu Clotilde Armand.

Marele scop al stării de alertă este rezilierea contractului cu Romprest, însă aceasta va fi posibilă doar cu acordul Consiliului Local și doar dacă Primăria va plăti datoriile și despăgubirile. Acest lucru arată că nu e vorba de bani, ci de interese și comisioane. Soluția cea mai ieftină și rapidă o reprezintă continuarea contractului cu Romprest. Soluția cea mai scumpă și dăunătoare pentru sănătatea cetățenilor o reprezintă acest război.

În starea de alertă, primăria a semnat contract cu firma BRAI-CATA, controlată în trecut de italieni acuzați de legături cu mafia. Primarul s-a grăbit să spună că plătește mai puțin, dar si în acest caz a refuzat să publice contractul. Transparența nu există în Sectorul 1, mai ales când e vorba de mafie. La mijloc sunt peste 2.000 de angajați Romprest care nu-și vor primi salariile pentru că Clotilde Armand are interese personale în domeniul salubrizării.

În doar câteva luni, USRPLUS a reușit să dezamăgească oamenii din Sectorul 1 și să bage mafia adevărată în partid. Sectorl 1 a devenit un focar de infecții, care face insuportabilă viața cetățenilor. Zi de zi oamenii merg și supraviețuiesc printre gunoaie, pentru că primarului Clotilde Armand nu-i place actuala firmă de salubrizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *