Skip to content
Externe

Crucișătorul Moscova, scufundat după ce a fost lovit de două rachete ucrainene, ar fi avut la bord fragmente din lemnul Sfintei Cruci

Twitter

Fregata Moscova a fost scufundată săptămâna trecută și este posibil să fi purtat o relicvă creștină, un fragment din Adevărata Cruce, scrie jpost.com.

Nava de război rusă care s-a scufundat în timpul operațiunilor militare împotriva Ucrainei de săptămâna trecută ar fi putut transporta ceea ce este pretins de unii creștini a fi un fragment de cruce pe care a fost răstignit Isus Hristos.

Detalii despre relicva aflată la bordul fregatei Moscova

Nava amiral Moskva a Flotei ruse de la Marea Neagră – care a ajutat la capturarea Insulei Șerpilor într-un incident mediatizat de la începutul războiului – s-a scufundat joi după ce a fost grav avariată în urma unei explozii despre care un oficial ucrainean a spus că a fost rezultatul unei lovituri cu rachete.

În 2020, s-a decis că o relicvă creștină, o piesă din „Adevărata Cruce”, va fi transportată pe Moscova, a declarat protopop al districtului Sevastopol al Bisericii Ortodoxe Ruse, Serghii Khaliuta, publicației de stat ruse TASS.

Adevărata Cruce pe care a fost răstignit Isus Hristos a fost găsită de mama împăratului roman Constantin, împărăteasa Elena, iar presupusele fragmente ale crucii au fost împrăștiate de-a lungul secolelor în diferite secte și biserici. Khalyuta a subliniat pentru TASS că fragmentele crucii adevărate sunt foarte rare și de mare importanță religioasă pentru toate confesiunile creștine.

„Această relicvă obișnuia să aparțină unei biserici catolice, dar a fost achiziționată de patroni anonimi ai artelor și a fost voința lor să trimită relicva flotei [Mării Negre]”, a declarat Khalyuta pentru TASS. „Crucișătorul Moskva are o capelă la bord, unde au loc slujbele”.

Agențiile de presă ruse au declarat că Moscova, pusă în funcțiune în 1982 ca Slava, este înarmată cu 16 rachete de croazieră Vulkan anti-navă cu o rază de acțiune de cel puțin 700 km (440 mile).

Fregata cu rachete ghidate din clasa Atlant a fost una dintre cele două nave care au capturat Insula Serpilor pe 25 februarie.

Rusia a susținut că la bord a început un incendiu, detonând depozite de muniție. Nu a spus ce a provocat incendiul și că acesta era „în anchetă”. Maksym Marchenko, guvernatorul ucrainean al regiunii din jurul portului Odesa la Marea Neagră, a susținut că Moscova a fost lovită de două rachete de croazieră antinavă Neptune fabricate în Ucraina.

Echipajul navei a fost evacuat, dar nu se știe dacă relicva a fost salvată sau dacă s-a scufundat pe fundul Mării Negre cu vasul.

Imagini video cu nava Moscova în flăcări

Au apărut primele cadre video cu crucișătorul Moscova în flăcări. Nava amiral a Rusiei în Marea Neagră a fost lovită de forțele ucrainene cu două rachete Neptun, producție proprie, și ulterior s-a scufundat. Informația, furnizată de Kiev, a fost confirmată și de Statele Unite. Versiunea Rusiei este că la bordul navei a avut loc o explozie, iar scufundarea s-a produs din cauza unei furtuni.

Imaginile ar fi fost surprinse de pe un remorcher rusesc venit probabil să ajute. În clip se mai vede încă un vas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *