Skip to content
Politică Societate

CSAT: România va participa cu 2.376 de militari şi civili la misiuni în afara ţării în 2020

" "

Ministerul Apărării Naţionale va participa cu 2.376 de militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara statului în anul 2020, iar Ministerul de Interne – cu 1.009 militari şi poliţişti, potrivit deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), întrunit marţi.

Membrii CSAT au analizat şi aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2020. Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.376 militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari şi poliţişti„, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale în urma şedinţei CSAT, citat de agerpres.ro.

" "
" "

Potrivit sursei citate, elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forţelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine, care va opera cu 85 de militari în Marea Neagră şi în Marea Egee în semestrul I din anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *