Skip to content
Sănătate

Cseke Attila, despre certificatul de vaccinare: Este o metodă de responsabilizare a societății și de a lăsa deschisă economia

Facebook

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, susține că certificatul verde de vaccinare este varianta propusă pentru a ajuta anumite sectoare private şi economice să îşi continue activitatea cu anumite reguli pentru cei vaccinaţi sau trecuți prin boala.

În afară de cifrele care evident sunt cele care sunt cunoscute și arată tendința crescătoare și așa va fi și în perioada următoare astăzi avem în vigoare o reglementare legală care ne spune că la o incidență de peste 3 la mie de cazuri aceste tipuri de activități despre care au hotărât astăzi CNSU practic se interzic. Deci la peste 3 la mine incidență restaurantele nu mai pot servi decât în exterior, evenimentele nu mai pot avea loc sau în condiții foarte restricționate și atunci noi am urmărit următoarea chestiune. A nu închide economia aşa cum a fost anul trecut şi nu vrem să ne întoarcem acolo. Vrem să lăsăm partea însemnată a economiei și tot ce se poate deschisă.

Aceasta este reglementarea legală aflată astăzi în vigoare. Soluția pe care noi o propunem și care să discutat și care desigur se va discuta și în ședința de guvern pentru că aceasta este azi o propunere este aceea de a lăsa totuși aceste segmente de activități deschise și de a lăsa posibilitatea de a ne folosi de aceste activități, dacă vreți unele sunt private ale sunt economice și așa mai departe pentru cei care sunt vaccinați sau au trecut prin boală deci au acest certificat verde.

Nu este nimic nou și nu este nimic deosebit de alte țări europene. Facem ceea ce au făcut și alții, nu pentru că au făcut și alții, ci pentru că aceasta este o metodă de prevenție dar este și o metodă de responsabilizare a societății și este o metodă de a lăsa deschisă economia”, a spus Cseke Attila, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *