Skip to content
Sănătate

Cseke Attila, previziuni sumbre: Finalul pandemiei nu se întrevede, putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Invitat la Actualitatea cu Tudor Mușat, în platoul B1 TV, Cseke Attila a precizat că România ar putea ajunge chiar și la 20.000 de cazuri de COVID-19, înregistrate zilnic. Totodată, ministrul interimar al Sănătății spune că valul patru al pandemiei este departe de final.

„Acest final al pandemiei, astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. Încă nu suntem în vârful pandemiei.

Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii de cazuri,  încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou. (…) Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri în fiecare zi. Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă”, a declarat Cseke Attila, în direct la B1 TV.

Restricționarea evenimentelor precum nunți și botezuri, pentru toate categoriile de persoane va fi adoptată pentru că verificarea „la sânge” a certificatelor verzi de vaccinare nu este respectată în toate situațiile.

Aceste măsuri, care vor fi instituite la școală, pe două săptămâni, vor fi evaluate la finalul acestei perioadei. Dacă se impune, sunt sigur că vor mai fi prelungiri (…) Interdicția de organizare de evenimente private, adică de nunți, botezuri și aici vorbim de interdicție totală. Aici nu mai participă nici măcar cei vaccinați”, a explicat ministrul interimar, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *