Skip to content
Politică

Cseke: UDMR-ul nu doreşte să intre într-un Guvern politic de tranziţie

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, la RFI, că parlamentarii formaţiunii vor vota moţiunea de cenzură, dar nu „la vedere”, întrucât „încrederea este foarte importantă la noi„. „UDMR-ul nu doreşte să intre într-un Guvern politic de tranziţie„, a precizat el.

Cseke Attila a dat asigurări că parlamentarii UDMR vor vota moţiunea de cenzură, potrivit News.ro.

Noi întotdeauna când ne-am poziţionat politic pe o anumită chestiune, mai ales de o asemenea importanţă, cum este moţiunea de cenzură, noi întotdeauna am respectat ceea ce am spus şi am făcut în fapte exact ceea ce am şi declarat„, a spus Cseke.

Întrebat de ce nu va vota UDMR la vedere, senatorul a răspuns: „Pe noi niciodată nu ne-a interesat în această chestiune ce fac alte partide. În primul rând, avem încredere în colegii noştri. Nu am avut în 29 de ani niciodată vreo situaţie în care vreun coleg să nu fi respectat ceea ce am decis în grupurile parlamentare şi va fi exact la fel şi acum, deci încrederea este foarte importantă la noi”.

Totodată, Cseke a afirmat că UDMR nu ar intra într-un Guvern politic de tranziţie, dacă moţiunea de cenzură trece.

UDMR-ul nu doreşte să intre într-un Guvern politic de tranziţie (…). Până anul viitor, ne trebuie un Guvern care şi profesional, dar şi politic poate să pregătească aceste trei alegeri, care sunt foarte importante”, a spus el.

Întrebat dacă UDMR ar susţine un Guvern de tranziţie format din PSD, Pro România şi ALDE, Cseke a răspuns: „Eu cred că această posibilitate astăzi, şansa pentru un asemenea Guvern este egală cu zero”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *