Skip to content
Politică Republica Moldova

CSJ din Republica Moldova are un preşedinte interimar

La Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova a fost numit un preşedinte interimar. Este vorba despre magistratul Vladimir Timofti, iar decizia a fost luată de Consiliul Suprem al Magistraturii în şedinţa din 4 noiembrie, transmite IPN.

Solicitată de IPN, Valeria Plămădeală, purtător de cuvânt al CSM, a declarat că decizia a fost adoptată cu votul a şapte membri. Cât despre faptul că şedinţa nu a fost anunţată anticipat, sursa a precizat că aceasta a fost una extraordinară, întrucât pe ordina de zi a fost inclusă şi o chestiune cu privire la sesizarea procuraturii generale privind acordul pentru pornirea urmăririi penale, reţinere, aducere silită, percheziţie, arestare şi tragerea la răspundere penală a unui judecător, sesizare admisă de CSM. Începând cu anul 1990, Vladimir Timofti a activat în calitate de judecător la Tribunalul militar din Kutaisi, iar apoi la Judecătoria militară din Chişinău, unde a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte în perioada 2001-2003, potrivit Adevarul.

Prin decretul preşedintelui din 25 ianuarie 2002, a fost numit în funcţia de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Totodată, prin hotărârea Parlamentului din 26 iunie 2003, a fost numit în funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie. Funcţia de preşedinte al CSJ a rămas vacantă după ce Ion Druţă a fost reţinut la începutul lunii octombrie. Ion Druţă, care în prezent se află sub control judiciar, este cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită. Acum o săptămână, oamenii legii au aplicat sechestru pe bunuri imobiliare şi autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *