Skip to content
Politică

CSL va boicota campania candidaților „pătați”. Președintele CSL, prima reacție: „E un moment T-zero” EXCLUSIV

Cluburile Studențești Liberale (CSL) au anunțat că nu vor susține și nu vor face campanie pentru niciun candidat care nu respectă criteriile de integritate impuse de PNL.

Anunțul vine în contextul în care PNL urmează să adopte în ședința Consiliului Național, Codul de integritate și transparență privind selecția candidaților la alegerile locale și generale din 2016.

„Mai mult, solicităm conducerii Partidului Național Liberal să inițieze un parteneriat cu reprezentați ai societății civile pentru validarea candidaturilor care vor fi depuse la următoarele scrutine.

Suntem intrigați, însă, de plagiatul PSD (probabil contaminat de regimul Ponta) în legătură cu așa-zisele propuneri de integritate adoptate în Comitetul Executiv condus de Liviu Dragnea. Este ridicol ca un președinte de partid, condamnat penal pentru fapte asimilate celor de corupție, să sfideze opinia publică încercând să mimeze curățenia pe care o promovează doar declarativ.

Ne aflăm în actul III din piesa lui Caragiale “O scrisoare pierdută”: “(…) să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale(…)”.

Reforma Partidului Social Democrat trebuie să înceapă cu dumneavoastră, domnule Dragnea! Altfel, ideea de integritate în PSD este o nouă cacealma cu scopul de a duce în derizoriu această temă clamată tot mai vehement de opinia publică”, se arată în comunicatul de presă al PNL remis redacției PSnews.ro.

În acest context, președintele CSL, Claudia Benchescu, a reacționat în exclusivitate pentru PSnews.ro, subliniind faptul că sunt de bun augur criteriile ce urmează să fie adoptate de liberali.

În același timp, aceasta a declarat că CSL va considera acest pas momentul T-zero al modului în care se face politică în România.

„Considerăm foarte de bun augur criteriile adoptate mâine și Codul în integritatea lui. Credem că sunt de bun augur pentru societatea românească și pentru ceea ce își dorește opinia publică în momentul de față, ba chiar vrem să îl considerăm un moment T-zero al modului în care se face politică în România. De aceea, am susținut și vom susține în continuare doar candidații care respectă cu totul criteriile impuse și asupra cărora nu planează nicio urmă de îndoială. Nu credem că ne mai reprezintă sau ne mai poate reprezenta un candidat, fie el chiar și la un Consiliu local la o comună dintr-un județ, atâta timp cât nu respectă aceste criterii”, a declarat pentru PSnews.ro Claudia Benchescu, președintele CSL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *