Skip to content
Politică

CSM a decis: când va fi audiată Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis: procurorul Adina Florea de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, propusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, va fi audiată în 27 septembrie, unde îşi va susţine proiectul de management cu care a candidat, iar în 2 octombrie CSM va transmite ministrului Justiţiei avizul consultativ.

Secţia pentru procurori a CSM a avut pe ordinea de zi a şedinţei de vineri stabilirea calendarului pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează News.ro

Conform calendarului stabilit de Secţia pentru procurori a CSM, din 7 septembrie este pus în dezbatere publică proiectul de management şi sunt făcute verificări asupra candidaturii, iar în 27 septembrie Adina Florea va fi intervievată în CSM.

În 2 octombrie, CSM ar urma să trimită avizul către Ministerul Justiţiei. Avizul pe care îl va da CSM va fi consultativ, propunerea ministrului Tudorel Toader urmând să fie înaintată apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Întrebat, vineri dimineaţă, la sosirea la CSM, despre desemnarea Adinei Florea pentru conducerea DNA, procurorul general Augustin Lazăr a spus că este o procedură în curs şi nu se poate pronunţa: „Este o procedură în curs, evident că ministrul Justiţiei nu consultă pe altineva, este proceduta Ministerului Justiţiei”.

Amintim că Adina Florea – propusă joi de ministrul Justiţiei pentru postul de procuror-şef al DNA – este procuror la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul Tribunalului Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *