Skip to content
Societate

CSM a decis prelungirea delegării lui Călin Nistor la conducerea DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, prelungirea delegării lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi după data de 25 mai când expiră mandatul acestuia în cadrul instituţiei.

Mandatul lui Călin Nistor de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie expiră în data de 25 mai şi a cerut CSM să i se permită continuarea activităţii în cadrul instituţiei.

În şedinţa de miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a decis, pe de-o parte, continuarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie a procurorului Călin Nistor după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef-adjunct, dar şi prelungirea delegării în funcţia de procuror-şef.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât menţinerea delegării în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror NISTOR CĂLIN, după data de 25.05.2019, data încetării mandatului în funcţia de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 25.05.2019”, a transmis CSM.

Procurorul-şef adjunct al DNA Călin Nistor a preluat, în ianuarie 2019,  conducerea instituţiei până la numirea unui titular.

Nistor a preluat conducerea DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei după revocarea din funcţie a Codruţei Kovei, a refuzat prelungirea interimatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *