Skip to content
Politică

CSM a decis! Procurorul Iulian Preda, suspendat din funcție

" "

Procurorul Iulian Preda de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a fost suspendat din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii în judecată după ce a depus acte la un concurs al CSM din care reieșea că nu a colaborat cu Securitatea.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție, începând cu această dată, a domnului Preda Iulian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni”, se arată într-un comunicat al CSM, citat de romaniatv.net.

" "
" "

Potrivit sursei citate, hotărârea secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 privind CSM, conform cărora secțiile Consiliului dispun suspendarea din funcție a judecătorilor și procurorilor și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea 303/2004 potrivit cărora procurorul este suspendat din funcție când a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni.

În 12 august, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe procurorul Iulian Preda pentru două infracțiuni de fals în declarații, după ce a depus acte la un concurs al CSM din care reieșea că nu a colaborat cu Securitatea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *