Skip to content
Societate

CSM a înaintat către preşedinte cererile de pensionare a 45 de magistraţi, printre care Horia Şelaru, fost consilier al Codruţei Kovesi, şi Simona Neniţă, soţia avocatului lui Cătălin Voicu

Inquam Photos / George Călin
" "

Secţia pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către președintele României a propunerilor pentru eliberarea din funcţia de judecător, prin pensionare, a 45 de magistraţi.

Este un val considerabil de magistraţi care se pensionează, după declaraţiile ministrului Justiţiei, Stelian Ion, potrivit cărora intenţionează să crească vârsta de pensionare a magistraţilor. Ulterior, Stelian Ion a renunţat la această intenţie, în condiţiile în care 450 de magistraţi sunt pensionabili din totatul de 7000.

" "
" "

Printre magistraţii care ies acum la pensie se numără judecătorii Horia Valentin Şelaru şi Simona Neniţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul Horia Șelaru a fost procuror și consilierul fostului procuror general, Laura Codruța Kovesi. El a fost și șef al Secției urmărire penală și criminalistică din Parchetul General. Printre dosarele grele instrumentate de Șelaru se numără dosarul FNI, în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la închisoare.

Judecătoarea Simona Neniță este soția avocatului Mihai Dinu, fostul apărător al lui Cătălin Voicu, senatorul PSD condamnat pentru corupție Cătălin Voicu. Potrivit unor surse judiciare, este apropiată de judecătoarea Lia Savonea, influent membru CSM și fostă șefă a Curții de Apel București.

Şi judecătoarea Carmen Chirilă de la Tribunalul Neamţ, cea care consideră că masca este o botniţă, a cerut să iasă la pensie, dar CSM a suspendat solicitarea până la soluţionarea acţiunii disciplinare deschise împotriva ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *