Skip to content
Politică

CSM a sesizat Inspecția Judiciară în urma declarațiilor făcute de unii lideri PNL

" "

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat joi că a sesizat Inspecția judiciară să verifice dacă a fost afectată independența procurorilor și a sistemului judiciar în urma declarațiilor făcute de unii lideri PNL despre procurorul general Tiberiu Nițu.

„Ca urmare a informațiilor lansate în spațiul public de către reprezentanți ai clasei politice referitoare la unele activități procedurale desfășurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și a sesizării transmise de ministrul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări în legătură cu posibila atingere adusă independenței procurorilor și independenței sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/ 2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM, transmite agerpres.ro.

" "

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a solicitat, miercuri, CSM să verifice declarațiile liderilor PNL, acuzându-i că duc o „campanie de presiune la adresa magistraților”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *