Skip to content
Politică

CSM admite cererea de apărare a independenței magistraților din dosarul ICA

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis marti cererea de aparare a independentei magistratilor implicati in dosarul ICA si a independentei sistemului judiciar.
CSM a discutat marti raportul Inspectiei Judiciare avand ca obiect apararea independentei sistemului judiciar.

In 11 august, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara pentru verificari privind atingerea independentei si impartialitatii magistratilor implicati in solutionarea dosarului ICA.

„Ca urmare a aparitiei in mass media a unor multiple articole si comentarii cu privire la activitatea de judecata desfasurata la nivelul Curtii de Apel Bucuresti, precum si cea de urmarire penala desfasurata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul denumit ‘I.C.A’., conducerea CSM a  solicitat Inspectiei Judiciare ca (…) sa efectueze verificarile necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului mentionat, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, se arata intr-un comunicat al CSM transmis la acea data.

1 comentariu la “CSM admite cererea de apărare a independenței magistraților din dosarul ICA

  1. Chestiunea asta cu atingerea adusa independentei si impartialitatii jud.si proc.mi se pare cea mai proasta reglementare dintre cele mai proaste reglementari de la noi. Mai mult,suna chiar ca Dracu. Pai ce-au facut cei2 jud.,intr-o armonie gretoasa cu procurorul,in redactarea deciziei frizeaza dementa(infractori fericiti si altii nefericiti,condamnare pe fantezii si nu pe probe,eseuri de oligrofeni,comportare parsiva—s-or fi uitat in DEX sa vada ce inseamna termenul respecti si daca poti sa-l asociezi cu Menci? s.a.aberatii) Si cine lucreaza in ac inspectie judiciara,ce portofoliu profesional au tutarii astia si cum au fost selectionati????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *