Skip to content
Politică

CSM: Adunările generale ale judecătorilor, respectiv procurorilor, convocate în 21 ianuarie

RomaniaTV.Net

CSM anunţă că Secţia pentru judecători şi cea pentru procurori au decis să convoace adunările generale ale judecătorilor, respectiv procurorilor, în 21 ianuarie, pentru a formula un punct de vedere motivat privind iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al magistraţilor, potrivit news.ro.

Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, joi, convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel conform art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor, se arată într-un comunicat al CSM.

„​De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere”, menţionează sursa citată.

Totodată, Secţia pentru procurori a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor.

De asemenea, Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *