Skip to content
Politică

CSM, agendă plină după vacanță. Ce se află pe ordinea de zi a Consiliului

www.gds.ro

Consiliul Superior al Magistraturii se reunește pe 30 august în prima ședință de după vacanța aestivală, iar membrii Consiliului au o agendă încărcată de discutat.

Contestațiile procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Iorga la decizia de revocare din cadrul DNA revin în atenția magistraților, dar la acestea se adaugă și cereri de pensionare a unor procurori și judecători, precum și un raport de audit efectuat la Inspecția Judiciară.

Foști procurori DNA Doru Țuluș și Mihaela Iorga așteaptă astăzi un răspuns la contestațșiile depuse de ei împotriva deciziei date de secția de procurori a CSM la cererea de revocare formulată de Laura Codruța Kovesi împotriva lor, informează news.ro.

Chestiunea este una extrem de sensibilă, în contextrul în care DNA a fost o instituție cutremurată de o serie de scandaluri interne în ultima perioadă, procurorul-șef Kovesi fiind acuzat de partizanat politic în instrumentarea unor dosare, iar unii dintre procurori, printre care și cei doi, fiind acuzați de neîndeplinirea corectă a sarcinilor de serviciu.

Pe ordinea de zi a plenului CSM se află și cererile de pensionare a 45 de magistraţi, precum și două cereri de reîncadrare pe funcții după pensionare.

În aceeași ședință se va discuta și un raport de audit efectuat de o firmă de profil pe activitatea Inspecției Judiciare, entitate din subordinea CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *