Skip to content
Știri

CSM alege un nou procuror-şef al Secţiei Speciale. Birchall vrea un profesionist

Alegerea unui nou procuror-şef al secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie se află marţi pe ordinea de zi a şedinţei CSM, după ce actualul şef Gheorghe Stan a fost votat de Parlament pentru un post de judecător la Curtea Constituţională.

La sosirea la şedinţa de la CSM, ministrul interimar de la Justiţie, Ana Birchall, a subliniat că noul şef al secţiei trebuie să fie un profesionist.

Ordinea de zi a fost stabilită de CSM. Dați-mi voie să nu-mi dau eu cu părerea cum trebuie să fie un coleg sau o colegă, este normal să fie în primul rând profesionist„, a declarat Ana Birchall la sosirea la CSM, anunţă b1.ro.

În schimb, ministrul a respins posibilitatea ca şedinţă să nu aibă loc din lipsă de cvorum.

Acum aud pentru prima dată. Am venit la această ședință în calitate de ministru interimar al Justiției, membru de drept în CSM, rolul CSM este consfințit în Constituție ca fiind garatul independenței justiției și mi se pare normal să am un dialog cu colegii mei de aici„, a arătat Birchall.

Tot marți, CSM ar urma să valideze rezultatele concursului pentru numirea în funcţia de inspector-şef al Inspecției Judiciare, actualul șef, judecătorul Lucian Netejoru, fiind singurul candidat și primind punctajul maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *