Skip to content
Justitie

CSM anulează acţiunile disciplinare deschise împotriva anchetatoarei lui Dragnea şi a altor nouă procurori

RomaniaTV.Net

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a anulat miercuri trei acţiuni disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva unui număr de 10 procurori. Deciziile pot fi contestate la Înalta Curte. Printre cei vizaţi se numără mai mulţi procurori cunoscuţi opiniei publice.

Potrivit ziare.com, în primul dosar erau vizaţi patru procurori: Antonia Diaconu- din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, Cosmin Adrian Iordache – din cadrul DNA- Structura Centrală, Carmen Alexandra Lăncrănjan- din cadrul DNA – Structura Centrală şi Ovidiu Cristian Popescu – din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Cercetarea disciplinară a acestora era legată de mai multe comunicate de presă postate de Asociaţia „Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor” legate de cazul „Caracal”. Procuroarea Carmen Alexandra Lăncrănjan este cunoscută opiniei publice ca fiind procurorul de caz din dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea. În esenţă, CSM a admis în acest caz o excepţie a nulităţii absolute a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare

În al doilea caz, Inspecţia Judiciară exercitase acţiunea disciplinară împotriva a cinci procurori care au activat la DNA Ploieşti: Alfred Savu – de la Parchetul Tribunalului Prahova, Laura Bucică – de la Parchetul Judecătoriei Câmpina, Giluela Deaconu – de la Parchetul Judecătoriei Câmpina, Lucian Onea – de la Parchetul Judecătoriei Câmpina şi Cerasela Rădulescu – de la Parchetul Judecătoriei Moreni. Şi în acest caz, CSM a admis o excepţie a nulităţii absolute a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare.

Cea de-al treilea caz îl viza pe Alexandru Onică – procuror în cadrul Parchetului Judecătoriei Târgovişte. În mod similar, cu primele două cazuri, CSM a admis o excepţie a nulităţii absolute a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *