Skip to content
Politică

CSM, decizie de ULTIM MOMENT: reguli noi pentru completurile de 5 judecători

reporterntv.ro

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbatut azi situatia completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte.Concret: CSM recomanda Inaltei Curti sa formeze 3 completuri in penal si alte 3 completuri in alte materii decat cea penala.

Toate dosarele aflate in prezent pe rolul completurilor de 5 judecatori urmeaza sa fie repartizate aleatoriu.

Toti membrii acestor completuri urmeaza sa fie trasi la sorti in sedinta publica. CSM arata pe aproape o pagina procedura de tragere la sorti si cine participa.

„Toate dosarele aflate in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de competenta completurilor de 5 judecatori, infiintate din anul 2014 si pana in prezent, se repartizeaza aleatoriu, in sistem informatizat, completurilor nou infiintate de 5 judecatori”, arata CSM.

Potrivit CSM, prezenta hotarare se aduce la indeplinire de indata, in vederea crearii premiselor pentru rezolvarea potentialelor situatii cu caracter urgent aparute in activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pentru desemnarea completurilor de 5 judecatori care vor functiona in anul 2019, Sectia pentru judecatori va adopta o hotarare in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *