Skip to content
Societate

CSM îl contrazice pe Tudorel Toader și explică de ce a avizat negativ OUG 7: Răspunde doar în parte solicitărilor Consiliului

radioconstanta.ro

CSM susține că a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7 după ce a constatat că actul normativ răspunde doar în parte solicitărilor Consiliului, nefiind abrogate articolele semnalate de membri.

„Analizând proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, transmis spre avizare de Ministerul Justiţiei, plenul CSM constată că acesta răspunde doar în parte solicitării anterioare a Consiliului, prin eliminarea unora dintre soluţiile legislative adoptate prin OUG 7/2019 şi respectiv prin revenirea unor dispoziţii legale la forma avută anterior modificărilor aduse prin OUG menţionată”, se arată în motivarea deciziei de marţi a plenului CSM.

Avizul negativ a fost votat în unanimitate de către membrii CSM, care apreciază că se impune refacerea proiectului..

OUG pe legile justiţiei a fost adoptată, marţi de Guvern, în ciuda avizului negativ al plenului CSM (avizul este consultativ).

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat că înainte de adoptarea OUG 7, privind modificările din Justiție, a discutat cu cei de la CSM care au fost de acord să dea aviz favorabil pe anumite modificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *