Skip to content
Justitie

CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului

MagnaNews

Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus, miercuri, din nou din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte. Au făcut opinie separată 4 judecători din 9, câti numără secția disciplinară pentru judecători din CSM.

Redăm mai jos comunicatul oficial al CSM:

”Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul
judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi
procurorilor, republicată.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi
completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea
disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de
art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi
Justiţie.

Cu opinie separată în sensul respingerii în totalitate a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate.”

Reacția judecătorului Cristi Danileț:

„Azi CSM a decis să mă sancționeze cu excluderea din magistratură (a doua, după cea din decembrie pentru filmulețele pe tiktok) pentru că:

– fac parte dintr-o formațiune politică, lucru interzis magistraților, întrucât eu sunt membru în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ, deși m-am abținut de la vot in cazul emiterii acelor comunicate, nu le-am semnat, nu le-am difuzat si cu toate că am arătat ca nu CSM e competent să stabilească ce este o formațiune politică, ci legea, care pune în această categorie doar „partidele politice” , „aliantele electorale”, „aliantele politice” si „ONG-urile care reprezinta minorități și candideaza la alegeri”, ceea ce nu este cazul in speță;
-am participat la acțiuni politice, lucru interzis magistraților, prin faptul că am scris un articol științific despre educație publicat de unul dintre cele două ONG-uri și pentru că am participat la o întâlnire nepublică a membrilor unuia dintre cele două ONG-uri declarat „formațiune politică” de către CSM.

Pentru cine nu știe: cele două ONG-uri sunt înființate legal, de către un judecator, ca asociatii neguvernamentale, apolitice si nonprofit. Unul se ocupa de educatia juridică, celălalt de promovarea culturii europene. Nimeni nu a cerut desființarea lor vreodată pentru că și-ar fi incalcat statutul propriu.”

Amintim că în 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru „manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare”. La o zi distanță, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ. Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

În urma deciziei CSM, Danileț nu mai are dreptul de a judeca, adică de a merge la serviciu și nici nu mai primește salariu.

 

7 comentarii la “CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului

  1. Este prea de tot,CSM-ul nu are limita ridicolului.Nu vom scapa de MCV,nu ne vom alinia cu justitia la cerintele UE pentru care Romania a semnat acum 15 ani cata vreme CSM-ul nu va fi desfiintat.A ajuns o institutie retfograda care tine tara pe loc.

  2. @ A venit Charles cu „făcălețul” lui evacuându-i din funcții și din vile pe Dănileț și Băsescu, foști susținători de pe axa cu Londra și Washington, ?

  3. & ,,Deci”, cum s-ar exprima și maestrul Ion Cristoiu, „făcălețul” lui Charles, alimentat cu petrol și susținere bancară e pe dimensiunea Camilei și l-a vrut și Margareta, ?

  4. & ,,Deci”, așa cum probabil că s-ar exprima și ,,maestrul” Ion Cristoiu, cel care a promovat și popularizat găsina care naște pui vii descoperită de alții, și artanele ei, despre „pulenizare”, „politizare băsistă pe axe” , exploatarea și „explodarea mămăligii , cu „făcălețul” , ?

  5. & ,,Deci”, pentru a folosi iarăși din exprimările ,,maestrului”, local, chiar și în găini născătoare de pui vii, după cum dumnealui s-a afirmat în presa post-revoluționară, domnul Ion Cristoiu, modelul cultural al „făcălețului” local , ne-up-datat, învechit, cu mămăligă neexplodată, cu pâine și mălai, bâte și ciomege, măciuci, este depășit de un model pe dimensiunea Camilei, cu army, money, oil, bank, new-age, IT, etc., ?

  6. & Modele tunate și cu turbosuflantă ,probabil, de „făcăleț”, care probabil că l-au depășit pe al „rezistentului” Dănileț. la TGD-m, TGD-m, (,,pas cu pas „, „Teoria Generală a Greptului}”, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *