CSM organizează un nou concurs de admitere în magistratură: Sunt vacante peste 100 de posturi

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 100 de posturi de judecător și procuror sunt scoase la un nou concurs de admitere în magistratură.

În perioada februarie – iulie 2024 va fi organizat un nou concurs de admitere în magistratură, potrivit unei decizii a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Acesta vizează ocuparea a 75 de posturi de judecător – la care se adaugă alte 30 de posturi pe lista suplimentară, precum și 42 de posturi de procuror, cu încă 11 posturi pe lista suplimentară.

Perioada de depunere a cererilor de înscriere este între 9 și 26 februarie, iar între 26 februarie și 1 martie este programată înaintarea dosarelor la CSM. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 28 martie.

În data de 14 aprilie este stabilit testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate în 7 mai.

În 11 mai este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, iar cea la drept penal, drept procesual penal, în 12 mai.

Rezultatele finale vor fi afișate în 17 iunie.

Evaluarea psihologică a candidaților este programată în perioada 18-26 mai, iar interviurile vor avea loc între 22 și 30 iunie.

Rezultatele finale ale concursului vor fi anunțate în 9 iulie, notează Mediafax.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL