Skip to content
Politică

CSM, precizări de ULTIMĂ ORĂ: a încheiat un protocol cu SRI în 2012

reporterntv.ro

Joi, într-un comunicat de presă remis redacției de știri PSnews.ro, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a încheiat, în anul 2012, un protocol cu Serviciul Român de Informaţii, acesta fiind denunţat, prin acordul părţilor, în cursul lunii martie 2017.

”În legătură cu tema de interes public major privind încheierea unor protocoale de către Consiliul Superior al Magistraturii, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Consiliul Superior al Magistraturii a încheiat, în anul 2012, un protocol instituţional cu Serviciul Român de Informaţii. La solicitarea tuturor membrilor Consiliului, formulată de îndată ce au luat cunoştinţă de existenţa sa, Protocolul a fost denunţat în cursul lunii martie 2017, prin acordul părţilor, iar cu privire la acesta a fost demarată procedura de declasificare, în temeiul Legii nr. 182/2002.

De asemenea, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii s-a încheiat, în anul 2014, pe o perioadă nedeterminată, Protocolul privind cooperarea între Consiliul Superior al Magistraturii şi Centrul Naţional Cyberint în domeniul securităţii sistemelor informatice şi de comunicaţii, având ca obiect protecţia reţelelor informatice ale instituţiei, în cadrul proiectului Sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic, derulat de Serviciul Român de Informaţii şi de alte instituţii partenere prin intermediul programului cu finanţare europeană POSCEE.

Protocolul nu are regimul unui document clasificat”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *