PSnews

Ultima Oră

CSM se spală pe mâini în disputa dintre Kovesi și Comisia parlamentară

reporterntv.ro

Președintele CSM, Mariana Ghena, a declarat, luni, pentru Agerpres,că decizia privind necesitatea și oportunitatea prezentării șefului DNA în fața Comisiei parlamentare de anchetă referitoare la alegerile prezidențiale din 2009 aparține Laurei Codruța Kovesi.

Astfel, chestionată dacă CSM a răspuns solicitării Laurei Codruța Kovesi privind prezența acesteia la Comisia parlamentară de anchetă pentru audieri, Mariana Ghena a menționat:

„Da, în sensul că aprecierea în concret a necesității, respectiv oportunității prezentării în fața Comisiei aparține procurorului-șef al DNA în raport de dispozițiile și reglementările în vigoare. CSM nu interpretează deciziile CCR, acestea sunt obligatorii și general valabile, nicio persoană nu poate invoca necunoașterea legii”, informează sursa citată.

La rândul său, vicepreședintele CSM, Cristian Ban, a precizat, pentru AGERPRES, că prin răspunsul acestui for se face trimitere la decizii ale CCR — 54/1994, 317/2006 și 602/2005, precum și la hotărârea plenului CSM din 25 mai 2007.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi