Skip to content
Politică

CSM stă pe un butoi cu pulbere. Demers spectaculos în cazul Rarinca. Un judecător rupe tăcerea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) stă pe un butoi cu pulbere. Asistăm la un demers spectaculos în cazul Marianei Rarinca, femeia care, după ce a stat peste 6 luni în arest preventiv, a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Judecătorul Norel Popescu (membru CSM) şi-a cerut scuze public, luni, în plenul instituţiei, pentru situaţia în care a fost pusă Mariana Rarinca, explicând că nu este normal ca o persoană nevinovată să stea în spatele gratiilor, informează Realitatea TV.

În opinia magistratului, cazul Rarinca este o problemă de judecată care nu trebuie trecută cu vederea, ci trebuie discutată cu atenţie. Mai mult, a arătat Popescu, nu trebuie să ne prefacem că nu există acest caz, mai ales că ar putea fi vorba despre o eroare obişnuită de judecată.

Plenul CSM a fost convocat să-şi însuşească raportul Inspecţiei Judiciare şi să stabilească dacă premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au adus sau nu atingeri justiţiei, prin recentele lor declaraţii despre situaţia Marianei Rarinca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *