Skip to content
Politică

CSM va sesiza CCR în cazul Șova

Luni seară, CSM a sesizat Curtea Constituţională în cazul Şova.

Președintele CSM, Marius Tudose, și-a arătat intenția, luni, în cadrul unei discuții purtate cu membrii CSM, de a sesiza Curtea Constituțională a României, în cazul respingerii de către Senat a cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării senatorului Dan Șova, potrivit unor surse, informează Realitatea TV.

Curtea Constituțională a României a stabilit, vineri, să dezbată pe 8 aprilie sesizările trimise de președintele Klaus Iohannis și PNL, cu privire la soluționarea conflictului juridic de natură constituțională în legătură cu votul dat de Senat, în cazul solicitării de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Senatorii au respins, miercuri, 25 martie, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari. Din totalul de 151 de voturi valabil exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *