Skip to content
Politică

CT Popescu anunţă intervenţii în forţă: Discursul lui Dragnea e o motivare

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat declaraţiile referitoare anchetele la adresa manifestanţilor anti-PSD, considerând că Liviu Dragnea îşi construieşte o justificare pentru o eventuală intervenţie în forţă, ca la 10 august.

Manifestanţii anti-PSD de la mitingurile organizate de partid la Galați și la Iași ar putea avea probleme cu legea, după ce ministrul de Interne le-a cerut subalternilor să studieze imaginile filmate la protestele de săptămâna trecută pentru a putea fi sesizat Parchetul.

Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă, poate aceea de a-şi fi, probabil, fracturat vreun deget lovind cu palmele şi pumnii în metalul acelui autobuz. În rest, nu au comis nicio violenţă, dar o astfel de atmosferă cum construieşte Dragnea poate să justifice o intervenţie in forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august.

Carmen Dan şi-a început mandatul făcând o listă cu nişte persoane luate de ea de pe Facebook, în timpul manifestaţiilor contra OUG 13. Nişte oameni care postau pe Facebook şi despre care a decretat dânsa că sunt conducătorii şi instigatorii manifestaţiei.

Acum, spune Carmen Dan că nu doreşte să avem victime ale agresiunior şi să se deschidă dosare penale.

Păi, avem victime ale agresiunilor din 10 august anul trecut, nenumărate victime ale agresiunilor forţelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan şi avem şi un dosar penal sau mai multe în legătură cu acele violenţe şi la nouă luni după asta nu ştim încă nimic. Asta, apropos de dosare care nu se finalizează, despre care vorbeşte Liviu Dragnea, dosare cu asasinii de la Athenee Palace multiplicaţi”, a declarat Cristian Tudor Popescu, conform digi24.ro.

Potrivit gazetarului, PSD este îngrijorat în legătură cu rezultatul alegerilor europarlamentare şi cu cel al prezenţei la referendum.

De aceea, Liviu Dragnea ţine discursurile cu cămăşi despre care nu ştie dacă sunt negre sau brune şi Carmen Dan spune că e pregătită să bage jandarmii în forţă. De aceea, cred că prezenţa voluntarilor observatori în toate secţiile de alegeri în ţară e extrem de importantă în aceste condiţii. Exemplul lui Mihai Şora care a anunţat că va face voluntariat ca observator la vârsta domniei sale cred că poate mobiliza oamenii în acest sens”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *