Skip to content
Politică

CTP, afirmație surprinzătoare: Am manipulat pozitiv alegătorii

Transilvania Reporter

În contextul scandalului din spațiul public legat de alegerile prezidențiale din 2009, revine în actualitate o declarație uluitoare făcută în anul 2000 de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Astfel, invitat la emisiunea pe care poetul Adrian Păunescu o realiza la postul de televiziune Tele 7 abc, CTP a afirmat că a manipulat „pozitiv” alegerile prezidențiale din anul 1996, pentru a schimba „regimul politic din România, potrivit bugetul.ro.

„Există, în presă, o noțiune de manipulare pozitivă. Am făcut așa ceva în viața mea de gazetar, în 1996. M-am străduit cât am putut să creez, să-mi pun umărul la crearea unui mit, și anume Corneliu Coposu. Cu un scop foarte clar în minte, acela de a schimba regimul politic din România, de a folosi acest mit pentru schimbarea regimului politic din România. Așa am crezut eu. Deci, nu m-a plătit nimeni, nu m-a instrumentat nimeni, nu m-a influențat nimeni. Așa am crezut că este bine, pentru această țară. Drept care, m-am făcut că uit, atunci, o sumă de lucruri despre Corneliu Coposu, binecuvântată fie-i amintirea”, a declarat atunci Cristian Tudor Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *