Skip to content
Societate

CTP: Ca să vii în sprijinul redeschiderii școlilor ca profesor, înzestrat cu rațiune, trebuie să te vaccinezi

Inquam Photos / Bogdan Buda
" "

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seară, la Digi24, că profesorul trebuie să gândească rațional în relația cu elevii și pentru a nu-i infecta la redeschiderea școlilor, acesta ar trebui să se vaccineze.

La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a argumentat Cristian Tudor Popescu.

" "
" "

„Noi ne confruntăm, din păcate, în clipa de față, cu propoziții formal nedecidabile, nu cu adevăruri sau neadevăruri raționalizate – cu acelea poți să intri în contact, poți să le argumentezi, să le contraargumentezi, să le legi, să ai o dispută.

Ce dispută să am eu, în clipa de față, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană ținută a avea o pregătire științifică.

La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință.

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze. Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii. Acasă, treaba lui, n-are decât să facă ce vrea.

Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, știind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile.

Ca să vii în sprijinul acestei măsuri necesare acum, tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune, trebuie să te vaccinezi. Ajuți foarte mult această măsură.

Cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi rațional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ministerul Educației a anunțat că 167.977 de angajați din învățământ și-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare anti-Covid.

La nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați sunt de acord să se vaccineze, raportat la totalul de 292.872 de angajați din preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

1 comentariu la “CTP: Ca să vii în sprijinul redeschiderii școlilor ca profesor, înzestrat cu rațiune, trebuie să te vaccinezi

  1. @ CTP afirmă că vaccinații sunt „oameni de știință” și nevaccinații ar fi „alte categorii” , ? Deci, cum zice dumnealui, „oamenii de știință” au afectat calitatea mediului făcând „solicitată” vaccinarea și încălcând celorlalți dreptul la un mediu curat, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *