Skip to content
Politică

CTP, despre implicațiile discursului lui Dragnea: Accentele sunt clare. Partidul este totul

adevarul.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, la Digi24, discursul de duminică seară al președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Suntem în marș acum spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România. Accentele sunt clare. Partidul este țara, este statul, este poporul, e justiția. Deci partidul care este totul în acest moment, cum l-a definit domnul Dragnea, cum l-au definit antevorbitorii săi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

El a argumentat prin faptul că Dragnea a pus pe masă în mod nevoalat criteriul „ rasial.”

Am auzit de nenumărate ori, în ultima vreme, de la acești domni și în această seară de la domnul Marian Oprișan, că România trebuie să aibă un președinte român. S-au spus aceste lucruri mereu împotriva celor care nu sunt români de sânge. Campania de înlăturare a lui Iohannis va fi axată acum pe componenta rasială: nu este român, nu este român genetic. Am spus, național-socialism”, a continuat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a menționat și că una dintre figurile marcante al regimului nazist, Hermann Goering este creditat cu următoarea zicere: „Când aud de cultura, îmi vine să scot pistolul”.

La fel și Dragnea face apel la bărbație, la forță, nicidecum la cultură.

Domnul Dragnea tocmai ne-a spus că bărbăția nu se găsește la librărie. Deci noi trebuie să fim români și bărbați, nu trebuie să fim educați, nu trebuie să fim instruiți, nu avem ce face cu cărțile. Putem să le aruncăm, putem să le ardem. Ce să facem cu librăria? Trebuie să fim români, bărbați și tari de genunchi”, a spus jurnalistul.

Dragnea este ca un terorist autoradicalizat, dispus să se autodetoneze, un semnal clar că Dragnea se află pe pantea antioccidentală.

CTP consideră că „antioccidentalismul a fost etalat în toată agresivitatea lui”, odată cu discursul lui Liviu Dragnea la Consiliul Național al PSD.

Ăsta e discurs de jupân de bandă, nu mai e un partid!”, a arătat CTP.

Liviu Dragnea „e radicalizat aidoma unui terorist. E un terorist radicalizat în acest moment Dragnea, dispus să se autodetoneze și să ia pe câți mai mulți cu el”, e de părere jurnalistul.

CTP crede că nu nu putem aștepta ca Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă se i se opună lui Liviu Dragnea, în prim-plan se află deciziile de partid, nu Guvernul.

Se construiesc niște iluzii în legătură cu partidul ăsta, cu Guvernul… Nu, domnule, sunt pesediști cu toții prin natura lor, au trăit în partid, acolo au învățat, cum să te aștepți de la Dăncilă?! O să facă ce-i spune Dragnea. Iar Toader – ce îi spune Dragnea și Tăriceanu. De ce Toader nu a dat încă amnistia? Pentru că încă nu are aviz de la Tăriceanu. Iar Tăriceanu negociază în continuare cu Dragnea, vrea să scoată cât mai mult din povestea asta. Nu există disidenți reali în partid, cum nu au existat nici în Partidul Comunist Român”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Discursul liderului PSD a venit la încheierea unei ședințe a Consiliului Național al PSD în care s-a cerut „amnistia de Centenar” și formularea unei plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea și-a atacat virulent adversarii – președintele Klaus Iohannis, procurorul general Augustin Lazăr, presa „cu epoleți”, membrii serviciilor „nepatrioți”, multinaționalele, Europa, Soros etc, încheind cu promisiunea că PSD nu cedează și adăugând: „Doamne-ajută!”.

Comentariul integral al jurnalistului Cristian Tudor Popescu il puteți auzi aici 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *