Skip to content
Sport

CTP despre meciul Simona Halep-Bianca Andreescu: A fost o victorie a spiritului de luptă şi a experienţei

Meciul dintre Simona Halep şi Bianca Andreescu, de la Turneul Campioanelor 2019, s-a decis la sfârșitul setului 2, când Bianca Andreescu a avut minge de meci, iar Simona Halep a gestionat în mod excepțional acel moment, a comentat la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu. El spune că din acel moment, a fost 90 la sută sigur că Simona Halep va câștiga partida. Victoria a fost una a spiritului de luptă și a experienței, a conchis CTP.

Pe alocuri, „zvăpăiata și talentata” Bianca Andreescu a dat dovadă de lipsă de luciditate, de grabă, iar experiența Simonei Halep s-a văzut. În plus, Bianca Andreescu a acuzat și unele probleme medicale, la spate, care sunt cumva nefirești, dată fiind vârsta sa de 19 ani. Poate că ar trebui să mai dea 2-3 kilograme jos pentru a preîntâmpina aceste probleme, a spus Cristian Tudor Popescu. Bianca Andreescu lovește mult mai tare decât Simona Halep, dar în final, loviturile Biancă parcă deveniseră mai moi decât ale Simonei.

Simona Halep (5 WTA) a debutat cu dreptul, luni, la Turneul Campioanelor. A trecut în trei seturi, 3-6; 7-6 (6); 6-3 de Bianca Andreescu (Canada; 4 WTA). Partida a durat două ore și 30 de minute.

„Bună seară! A fost un meci fascinant datorită diferenței de stil dintre cele două jucătoare. De o parte, complexitatea jocului Biancăi Andreescu, care știe să țină mingea și de pe fundul terenului, știe să facă voleu, știe scurtă, i-a pus vreo șapte scurte Simonei, dintre care șase au fost punct, deci jocul ei este mult mai variat. Dincolo, Simona i-a opus raliul, arma ei atomică, capacitatea de a ține mingea stânga-dreapta în teren, a dat drumul la picioare, în special în setul 2. În primul set, a fost cam rusty, într-adevăr, cum spunea Darren Cahill, cam ruginită, pentru că nu a avut meciuri în ultima vreme, dar apoi s-a dezmorțit în setul 2, a dat drumul la picioare și a început să-i trimită multe mingi înapoi zvăpăiatei și talentatei, indiscutabil, Bianca Andreescu”, a analizat Cristian Tudor Popescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *