Skip to content
Politică

CTP, despre mesajul lui Dragnea privind candidatura sa: Miza nu e Cotroceniul

Realitatea

Cristian Tudor Popescu a vorbit joi seara la Digi24 despre cum a ajuns Liviu Dragnea să fie interesat de funcţia prezidenţială în condiţiile în care şi-ar fi dorit de fapt să fie premier, scrie Adevarul.ro.

Până la sfârşitul lui 2018 nu l-a interesat candidatura la preşedinţie. Ţinta lui a fost mereu funcţia de premier, pe care spera să o obţină prin albirea dosarelor, începând cu cel al Referendumului din 2012”, spune jurnalistul.

Începând din iarnă, Dragnea, de când a constatat că are mari probleme cu dosarele, că nu reuşeşte să le rezolve prin Guvern, prin Parlament, cu Curtea de Apel a reuşit câte ceva, dar iată că a ajuns la situaţia de a se pronunţa sentinţa luni, 27 mai. Când a constatat că e groasă cu Justiţia şi că începe să aibă probleme tot mai mari cu controlul guvernului şi al doamnei Dăncilă, că şi-a făcut şi ea nişte socoteli, atunci i-a încolţit această idee să candideze la preşedinţie. De ce? Pentru a-şi întări controlul asupra partidului. Nu îl interesează neapărat Cotroceniul”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

El a exemplificat prin declaraţiile inconsecvente ale liderului PSD în această privinţă. Astfel, după ce spusese că va veni cu un anunţ oficial al candidatului PSD, sugerând o propunere în forţă, Liviu Dragnea a revenit la doar o zi distanţă cu o declaraţie mult mai modestă:  „după alegeri, vom anunţa duminică seară„, aşa a spus. A doua zi, după ce a recepţionat nişte copite în gură de la Dăncilă şi super baronul Oprişan şi de la Tăriceanu, Dragnea iese din nou la tv aseară şi, întrebat fiind „păi, n-aţi zis că duminică seara?„, răspunde: <aaîîîîîbbbbbbnuu>.

„Şi a spus domnul Dragnea că să nu ne aşteptăm la vreun anunţ spectaculos pentru duminică seara. Cum adică, domnule preşedinte PSD, partid aflat în campanie, cum nu se va anunţa nimic spectaculos? Păi nu va câştiga PSD cu un scor zdrobitor contra naziştilor, sorosiştilor, vânduţilor? Cum să spui că nu se va anunţa nimic spectaculos? Pai asta se va anunţa, domnu preşedinte: victoria zdrobitoare.  Aţi văzut ce a făcut Tăriceanu imediat ce Dragnea şi-a anunţat candidatura pentru duminică seara? Altceva decât declaraţia că . A început să îi facă nişte complimente atât de gingaşe doamnei Dăncilă. A dat un interviu paralel Tăriceanu în care a luat-o la complimente pe Dăncilă, care a zis şi dânsa, incredibil: . Deci, Tăriceanu încerca o legătură cu Dăncilă, un scurt circuit pe lângă Dragnea. Tăriceanu, dacă ar fi candidat din partea PSD – ALDE, şi-ar face legătura cu Dăncilă, de la Guvern. Şi unde mai e Dragnea? Ce mai e el în combinaţia asta?”, a argumentat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că adevărata miză pentru Dragnea nu e Cotroceniul, ci partidul şi câştigul în justiţie:   „Ştiţi ce a făcut Dragnea cu anunţul că duminică seara ne pronunţăm? Şi-a supravoltat, şi-a suprasetat cifra de la alegeri. Adică acum, pentru a putea să aibă pieptul lat, să apară şi să zică: – cum a zis Ceauşescu în ultimul discurs: sper să îmi fie acceptată – tot aşa va spune şi Dragnea. Speră să îi fie acceptată această candidatură. Dar pentru asta îi trebuie peste 35%.   Dacă face 30%, prin tot ce a făcut Dragnea acum, a făcut ca 30% să fie o înfrângere. Dacă iese PSD cu 30%, va fi considerată o înfrângere. Nu poate să se umfle în bojoci Dragnea pe 30% în clipa de faţă după ce a făcut.   Apoi, când a spus: <duminică seară vom face anunţul”, el le-a transmis alegătorilor PSD – .   Ce se întâmplă acum când a spus: <duminică, aaîîîîîbbbbbbnuu=””>? A demobilizat poporul PSD-ist.   Apoi, Dragnea a încercat să se prezinte cu această declaraţie în faţa completului de judecată de luni cu întreg partidul în spate. Asta era miza. Miza nu e Cotroceniul.   Miza, acum, e legată de partid, de justiţie. Aşa cum a venit Bivolaru cu Năstase, cu Mitrea la tribunal, acum a încercat să îşi adune tot partidul prin această declaraţie. Uite că n-a mers, pentru că premierul şi super- baronii i-au spus: !”: stai puţin, să fim democraţi, măcar noi, la partidul social, să fim democraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *